24 uur bereikbaar 088 66 99 666

nieuws

Zo laat u een inbreker in de kou staan
12-11-2015  Weet u zo of uw hang- en sluitwerk inbraakwerend is? Tijdens de donkere dagen en feestdagen vinden er geregeld inbraken plaats. Hoe langer een inbreker doet om binnen te komen, hoe groter de kans dat hij afhaakt en zich uit de voeten maakt. Goed hang- en sluitwerk en deurbeslag is dus een must!
 
Om te beginnen een weetje waar u maar even goed over na moet denken. Een inbraak duurt gemiddeld slechts 5 minuten. De eerste minuut wordt gebruikt om binnen te komen en een vluchtroute te vinden/creëren. In de drie minuten die daarop volgen gaat de inbreker door het pand om zijn buit te verzamelen. Tijdens de laatste minuut verlaat de inbreker het pand weer. Al dan niet met (een deel van) uw spullen.
 
Terug naar de eerste minuut. Deze is het belangrijkst omdat de inbreker bezig is om toegang tot uw pand te krijgen. Zodra de ongenode gast binnen is zal hij een uitgang “klaarzetten”. Waarom doet hij dit? De inbreker kan, als hij gestoord wordt, dan makkelijk het hazenpad nemen. Tijd om op zoek te gaan naar een sleutel om van binnenuit een deur of raam open te zetten heeft hij niet. Door alle deuren en ramen te sluiten en vervolgens de sleutels op een, voor de inbreker, onpraktische plaats te leggen maakt u het een inbreker lastig.
 
Met goed hang- en sluitwerk en deurbeslag vertraagt u de inbraak(poging). De kans dat de inbraak wordt gestaakt neemt met de seconde toe. Naast inbraakwerend hang- en sluitwerk kunt u denken aan inbraak-alarminstallaties, afsluitbare raamkrukken, rolluiken en het plaatsen van buitenverlichting met bewegingssensoren, de zogenaamde schrikverlichting. Gezien het feit dat een deel van de inbraken overdag plaatsvindt adviseren wij u om te allen tijde deuren en ramen goed af te sluiten. Ook als u maar heel eventjes boodschappen gaat doen of u bijvoorbeeld een korte wandeling met de hond maakt.
 
Wilt u meer praktische tips of informatie? Neem dan eens een kijkje op de site van uw verzekeraar of inbraakpreventie-specialist.
 
 
- woningwaarde
  aanvragen
- taxatie opdracht - offerte aanvragen - expertise opdracht