24 uur bereikbaar 088 66 99 666

nieuws

Storm veroorzaakt € 13 mln aan schade
29-07-2015  De zomerstorm die afgelopen zaterdag over Nederland raasde heeft naar schatting € 13 mln aan schade met zich meegebracht. Omvallende bomen veroorzaakte voornamelijk schade in, op en rond gebouwen en voertuigen van zowel particulieren als bedrijven. Dit betreft een schatting van het Verbond van Verzekeraars.

Op grond van de tot nu toe binnengekomen claims is een eerst raming opgemaakt. Het bedrag zal nog hoger uitkomen aangezien een deel van de ontstane schade nog niet gemeld is. Hierbij valt onder andere te denken aan de, door de storm, veroorzaakte schade aan overheidsgebouwen en eigendommen en de opgelopen schade in de land- en tuinbouw. Daarnaast zijn er nog een fors aantal schades die niet gemeld zijn door de vakantieperiode. Als laatste zijn er een aantal evenementen afgelast door de zomerstorm.
 
De zomerstorm was trouwens de derde grote storm dit jaar. Na de storm in januari, die zorgde voor enkele miljoenen euro’s schade, volgde er een tweede grote storm eind maart. Deze lentestorm veroorzaakte voor ruim
€ 10 mln euro schade. Afgelopen voorjaar schreef het Verbond van Verzekeraars in haar onderzoeksrapport dat de gemiddelde stormschade in Nederland rond de € 50 mln euro per jaar bedraagt.
 
 
- woningwaarde
  aanvragen
- taxatie opdracht - offerte aanvragen - expertise opdracht