24 uur bereikbaar 088 66 99 666

nieuws

Opgelet, inbrekers gebruiken drones!
24-08-2015  Volgens veel verzekeraars gebruiken inbrekers steeds vaker drones. De drones worden door inbrekers ingezet om naar binnen te kijken bij huizen en bedrijven, op zoek naar waardevolle spullen. Daarnaast geven de drones inbrekers een kijk op de buurt van bovenaf.

Een vrouw uit Nootdorp was hier getuige van. In de Telegraaf haar verhaal over een drone die het rijtje huizen bij haar in de straat afging.  “Ik lag al een tijdje wakker, toen ik een aanzwellend geluid hoorde. De drone hing stil voor het huis. Na een paar seconden vloog het apparaat verder naar het volgende huis. En zo ging hij langzaam het hele rijtje af.” Ook een echtpaar uit België spotte vorige week een drone die op “verkenningstocht” was.
 
De politie adviseert burgers om te bellen als zij een drone zien rondvliegen en het niet vertrouwen. Tijdens de daadwerkelijke inbraak kan een handlanger van de inbreker middels de drone de wijk in de gaten houden. Door met de drone op een hoogte van ongeveer 100 meter te vliegen heeft de handlanger een wijde blik en ziet hij politie en/of (buurt)bewoners van grote afstand al aankomen.
 
Mensen die niet thuis zijn kunnen het beste, naast hun deuren en ramen, ook hun gordijnen sluiten.
 
In Nederland zijn ongeveer 70.000 drones in gebruik. Deze worden voornamelijk door particulieren ingezet om foto’s en video’s te maken. De drones worden steeds goedkoper, kleiner en geliefder bij inbrekers.
 
Volgende week geven wij u graag wat praktische tips. Houd ons dus in de gaten.
 

- woningwaarde
  aanvragen
- taxatie opdracht - offerte aanvragen - expertise opdracht