24 uur bereikbaar 088 66 99 666

nieuws

Drukke jaarwisseling voor Salvage
21-01-2015  De Stichting Salvage kijkt terug op de drukste jaarwisseling sinds vier jaar. De coördinatoren van Salvage, die namens brandverzekeraars persoonlijke hulp bieden aan gedupeerden van een brand, werden op oud- en nieuwjaarsdag bij 104 branden ingeschakeld. Ruim een derde van die branden werd veroorzaakt door vuurwerk.
 
De Stichting Salvage timmerde het afgelopen jaar hard aan de weg om haar dienstverlening onder de aandacht te brengen. "Gemeenten en de brandweer weten ons steeds beter te vinden en daar zijn we blij mee", aldus directeur Brenda Reinders. "Uit ervaring weten we dat gedupeerden van een brand behoefte hebben aan een stukje persoonlijke nazorg. Branden hebben een enorme impact en mensen hebben vaak geen idee hebben wat er allemaal moet worden geregeld."
 
In totaal ging het om 173 panden waarbij Salvage werd ingeschakeld. Ruim driekwart van die meldingen betrof brand bij particulieren. "Normaal gesproken ligt het aantal meldingen tijdens de jaarwisseling al zo zes tot acht keer hoger dan op een normale dag, maar dit jaar was het extreem druk", aldus Reinders.
 
Opvallend is de toename van het aantal grote branden waarbij de hulp van Salvage werd ingeroepen. Veertien procent van alle meldingen betrof grote branden; dat percentage lag in 2013 nog op negen en in 2012 op twaalf procent. Het Verbond van Verzekeraars raamt de schade door de jaarwisseling aan woningen en auto’s op ongeveer dertien miljoen euro (vier miljoen meer dan vorig jaar).
 
- woningwaarde
  aanvragen
- taxatie opdracht - offerte aanvragen - expertise opdracht